İndus Vadisi'nin İncirleri | Kitap Haberi
İndus Vadisi'nin İncirleri
Akif Beki’nin iki kitabı yeniden basılmış. Yayınevi de bunlarla ilgili billboard kiralayarak reklam vermiş. (Elips Yayınları)
Böyle bir gelişme neden bir gazetenin manşeti olur. Akif Beki, Başbakan’ın Basın Sözcüsü olduğu için mi? Beki’nin kitap serüveni şu andaki göreviyle değil, yazarlık hayatıyla ilgili. Dolayısıyla kitaplarını Akif Beki olarak yazıyor, Başbakanlık Basın Sözcüsü sıfatıyla değil.
Peki ilk defa mı bir yayınevi billboard yöntemiyle reklam yapıyor? Hayır, bunun onlarca örneği var.
Bir kitabın bilboarda çıkması için illa imzasının Orhan Pamuk olması mı gerekiyor?
Peki şuna ne dersiniz. Akif Beki’nin özellikle iki kitabı, İndus Vadisi’nin İncirleri ve Erdoğan’ın Harfleri, öyle bir çırpıda tüketilecek cinsten değil. Aksine eğer Umberto Eco ya da Borges’e bir parça olsun aşina değilseniz, bu kitapları okumakta zorlanırsınız.
O zaman ucuz karalamalar yapmak daha kolay geliyor herkese.
NASUHİ GÜNGÖR
STAR GAZETESİ
06.02.2008


Benim gibi biri Marksizmi özlediğini söylese inanır mısınız?! İnanın! Marksizme karşıyım, hatta son elli yıllık dünya tecrübesinin Marksizmi daha da zayıflattığını düşünüyorum. Ama Marksizmi bir fikir olarak gerçekten özlüyorum.




RSS
