|
|
'Benim için şiir yazmak – özellikle siyasete girdiğimden beri – bir iletişim aracı bir düşünce açıklama yolu değil bir düşünme yöntemidir.
Topluma bir bildirim olacaksa bunun için şiirden yararlanmam. Yine de yazdığım şiirde bir bildiri bulunabilir. Ama çoğu kez ben de o bildiriyi şiirden öğrenirim veya çıkarmaya çalışırım.
Üstelik şiiri özel eylemim saysam bile bu özel eylemin toplumsal yaşamımdan ve siyasal eylemimden büsbütün kopuk olmadığını da biliyorum. Siyasete girdim diye şiir yazmayı şiir çevirmeyi bıraksaydım siyasette ben ben olmazdım.
Â... Her siyaset adamının siyasetten baÅŸka bir dünyası da olmalıdır. Zaman zaman o baÅŸka dünyasına geçip siyasete siyasetin dışından da bakabilmelidir. Siyasetin bir soyut uÄŸraÅŸ olmadığını siyasetin öz konusunun insan olduÄŸunu öz amacının insan özgürlüğü ve mutluluÄŸu olduÄŸunu unutturmayacak bir uÄŸraşı bir bakış açısı bulunmalıdır siyaset adamının.'
(Tanýtým bülteninden)
Bu kitaba video yüklemek ister misiniz?
Bu kategorinin çok satanlarý
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu kategorinin ilgi görenleri
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu kitabý alanlar bunlarý da aldý
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |