Binbir Çiçekli Bahçe kitabını 64 kişi satın aldı!
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
'Orhan Umut ve Aydınlık'
Orhan Kemal bizim sanatımızın en güçlü kişileriden birisidir. O bizim edebiyatımıza yeni bir kişilik ve yepyeni bir sanat dünyası olarak girdi. Her güçlü sanatçının ustaları vardır. Orhanınustası Çehov, Gorki, Nazım Hikmetti. Bu üç büyük adama Orhan hayrandı. Orhan Kemal bu üç büyük kişilikten, bu üç büyük dünyadan yola çıktı ve büyük kişiliğini bunların ustalığında yoğurdu.
(...)
Orhan Kemal ne memleketemizde, ne de dünyada gerektiği kadar anlaşılabildi. Birtakım olumsuzluklar buna izin vermedi. Orhan Kemal dünyada memleketimizde gerektiği kadar tanınsa, anlaşılsaydı insanlığımız bundan çok şeyler kazanabilirdi. Biraz daha, çok az bildiğimiz insan gerçeğine yaklaşabilirdik. Orhan Kemal her zaman memleketimiz için de bir kayıp oldu. Biz onu biraz da doğduğu günden yitirmiştik. Anlayamamış, anlamamış, anlatamamıştık. Orhan Kemal büyük bir romancı olarak vardır. Dünyanın bir köşesinde dağ gibi duruyor. Biz bu dünya insanları onu bir gün bütün ayrıntılarıyla göreceğiz
'Küsmeyen Resimler (Abidin Dino)'
Abidin Dinonun resimlerini gördükten sonra, onun için çağımızı zenginleştirenlerden birisidir diyebiliriz hiç çekinmeden. Dünyamızı zenginleştiren, çağımızı zenginleştiren, yüreğimizi, gönlümüzü, gören gözümü zenginleştiren büyük bir usta.
Dünyamızın tadına varmak, güzelliğine ermek, her şeye karşı yaşama sevincine ulaşmak ancak Abidin Dino gibi büyük ustaların imbiğinden geçerek mümkündür.
'Büyük Bir Düşünürün Son Kitabı' (Mehmet Ali Aybar'ın Marksizm ve Sosyalizm Üzerine Düşünceler
adlı kitabının önsözü, İstanbul, 2002)
Aybar bizim düşünce tarihimizin en önemli düşünürlerinden biridir. Aybarın kitaplarını okumak, onu yakından tanımak bize böyle söylemek hakkını veriyor. Aybar felsefeyi iyi okumuş, Marksizmi iyi kavramış, öğrencilerine, partililerine iyi anlatmış, bizde örneği hemen hemen olmayan belki de tek düşünürümüzdür.
(...)
Aybar, apaçık yazan bir düşünürdür. Çetrefil düşünceleri onda okumak, o düşünceyi kolaylıkla anlamak demektir. Bu kitapülkemizde yazılmış, Marksizmi en iyi anlatan bir kitaptır. Çünkü Aybar Marksizmi uzun bir yaşam, çalışma, arayış ve deneyimden sonra yazmıştır.
(Tanıtım bülteninden)
Bu kitaba video yüklemek ister misiniz?
Bu kategorinin çok satanları
|
|
Bu kategorinin ilgi görenleri
|
|
Bu kitabı alanlar bunları da aldı
|
|

Türkiye, Hizbullah terörüyle tanıştığında hâlâ siyasal İslama karşı kolaycı yaklaşımını sürdürüyor, farklılıkları kavraya mamakta direniyordu.









RSS
