Kültür TV | Japon Mutfak Sanatı Sushi ve Sashimi | Kitap detaylarý

 

Japon Mutfak Sanatı Sushi ve Sashimi

Yayýnevi : Boyut Yayın Grubu
Yazar : Rosalba Gioffre - Kuroda Keisuke
Kategori : Yeme-İçme
Basým tarihi:Ocak 2010 / 1. Baský
Kapak : Karton
Sayfa sayýsý :87
Kaðýt:İthal kağıt
Ebat:23x27
ISBN:9789752306547
Dil : Türkçe
Etiket fiyatý : 31.19 + %8 KDV = 33.9 TL
Kültür TV fiyatý 27.12 TL

 

 

Japon Mutfağı; kendi türünde farklı düzeylerde etkili olan benzersiz bir deneyim sunar ve yalnızca damak tadımıza deÄŸil, kusursuz güzellikte bir yemek servisi, tabaktaki renk uyumu ve dengeli olarak hazırlanmış garnitürlerle estetik beÄŸenilerimize de hitap eder. Güzel görünüşüyle gözümüze hitap eden mönüler dayanılmaz bir ÅŸekilde iÅŸtahımızı kabartır. Güzel bir yemek dediÄŸimizde göze hoÅŸ görünen bir yemek anlarız ve güzellik de detaylara dikkat, tabakların ve yemek takımlarının dikkatli bir ÅŸekilde seçilmiÅŸ ve özenle dizilmiÅŸ olması anlamına gelir. Her yemek tabakta kimlik kazanır ve her bir hareket, yemeÄŸin hazırlanışını antik bir ritüele dönüştüren kusursuzluÄŸa eriÅŸene kadar tekrarlanır. Nitekim bir Japon gibi yemek, Japon MutfağıÂ'nın temelini oluÅŸturan Budizm baÄŸlamında dinsel ve felsefi bir kavrayış gerektiren kültürel bir deneyimdir. Bu kitapta eÅŸsiz lezzetleriyle birlikte Japon kültürü, nezaketi ve inceliÄŸinden örnekler bulacaksınız. Güzellik ve biçimselliÄŸin, JaponyaÂ'da geleneksel ve gündelik yaÅŸamın mutfakta bile önde gelen parçası olduÄŸunu da deneyimleyerek öğrenebileceksiniz. Budizmin mutfağın temeline kadar etkilediÄŸi bu kültürün doÄŸayla doÄŸrudan ve güçlü iliÅŸkisine de tanıklık edeceksiniz. BatıÂ'da büyük ilgi gören Japon MutfağıÂ'nın inceliklerle bezeli ürünlerine eÅŸlik eden dünyanın en güzel ÅŸarapları da Â'sushi & sashimiÂ'nin konuları arasındaÂ... EÄŸer bu konuda uzman bir aşçı olmayı diliyorsanız önünüzde uzun ve zorlu bir yol var demektir. Çünkü JaponyaÂ'da en Â'onurluÂ' meslekler arasında yer alan Sushi Ustası olmak isteyenler bıçaÄŸa bile dokunamadan, temizlik ve bulaşıkla dört yıl boyunca mutfakta ustaları izler. Ve ustalaÅŸma yine zamanla ve tecrübeyle ardından gelirÂ... Eser, denizin varlıklarıyla toprağın sunduklarını inanılmaz bir incelikle biraraya getirilmesinin de öyküsünü içeriyor
(Tanýtým bülteninden)

Bu kitaba video yüklemek ister misiniz?

 

Yorumlar


Bu kitaba ilk yorumu siz yapmak ister misiniz?

Yorumunuzu ekleyin

Bu kategorinin çok satanlarý


Bu kategorinin ilgi görenleri


Bu kitabý alanlar bunlarý da aldý