Kültür TV | Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları | Kitap detaylarý

 

Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları

Yayýnevi : ODTÜ Yayıncılık
Yazar : Önder Şenyapılı
Kategori : Araştırma-İnceleme
Basým tarihi:Mart 2010 / 1. Baský
Kapak : Karton
Sayfa sayýsý :560
Kaðýt:-
ISBN:978-605-4362-06-6
Dil : Türkçe

 

Satýþa çýkýnca haberim olsun.

 

ÇeÅŸitli dinlerin, coÄŸrafyaların ve kültürlerin izlerini taşıyan yiyecekler-içecekler günümüz sofralarında yer alıp ağız tadımızı zenginleÅŸtiriyor. Bu kitap damağımızda kalan tatların akılda kalan (ya da kalmayan) adlarının öykülerini (kimilerinin de hiç deÄŸilse anlamlarını) araÅŸtırıyor. İkinci basıma 300'e yakın yeni tat adını ekledi Önder Åženyapılı. İlk basımdaki metinleri de gözden geçirdi, kimilerini yeniledi, kimi adlara iliÅŸkin öyküleri çeÅŸitlendirdi, geniÅŸletti. Böylece, daha zengin bir bilgi daÄŸarı ortaya konmuÅŸ oldu. Yerli-yabancı yiyecek-içecek adlarını, örneÄŸin; Â'aÅŸure, cızlak, clafouti, gilaboru, haluj, helli, mozeralla, nokul, ograten, şöbiyet, ve/ya da yeni eklenen adış aşı, ayva galyası, çapak doldurması, jaÄŸ, kanela, kumru, mal hazırı, menegüç, murabba, nergizleme, pabucaki, pataÅŸu, roska, sakız piri, sirmast, şımşıpe, teeyek aşı, yolcu böreÄŸi, vb. ne demektir, nasıl ortaya çıkmıştır, niye öyle denilmiÅŸtirÂ' diye merak ediyorsanız, yanıtlarını bu kitapta bulacaksınız.
(Tanýtým bülteninden)

Bu kitaba video yüklemek ister misiniz?

 

Yorumlar


Bu kitaba ilk yorumu siz yapmak ister misiniz?

Yorumunuzu ekleyin

Bu kategorinin çok satanlarý


Bu kategorinin ilgi görenleri


Bu kitabý alanlar bunlarý da aldý