İstanbul Meyhaneleri ve Balık Lokantaları

Yayınevi : Literatür Yayınları
Yazar : Ulus Atayurt - Tan Morgül
Kategori : Araştırma-İnceleme
Basım tarihi:Haziran 2010 / 1. Baskı
Kapak : Karton
Sayfa sayısı :352
Kağıt:İthal kağıt
ISBN:9789944044301
Dil : Türkçe
Etiket fiyatı : 22.08 + %8 KDV = 24 TL
Kültür TV fiyatı 19.20 TL

 

 

Bizans'tan günümüze, İstanbul'un en renkli sahnelerinden biri olan, tarihte, edebiyatta, musikide ve anılarda müstesna bir yere sahip 'meyhanelere' bakmak istedik. Daha doğrusu bu gelenek nereden nereye geldi, görmek istedik. Araştırdık; ‘sadece' meyhanelere ve balık lokantalarına bakan bir çalışma göremedik. ‘Lazımdır' bu kente böyle bir kitap dedik... 130 mekân gezdik, konuştuk ve yazdık: Tarihini, kültürel dokusunu, yapısal ve mekânsal özelliklerini, mutfaklarını, ezcümle hikâyelerini tek sayfada iki dilde (Türkçe ve İngilizce) anlatmaya gayret ettik. Aralarda mekânlar arası turlamalara nefes aldıracak edebiyat muhabbetleri ve alıntıları serpiştirdik. Detaylı olmasa da, yön tarif edecek krokiler hazırladık. Meyhane muhabbetlerinde ehlikeyfe yardımcı olacak öncelikli malumatlar derledik. Doğal olan güzel olandır deyip, hangi mevsim hangi balık, sebze, meyve yenir, bilinsin istedik. İşin adabı, argosu akıldan çıkmasın diye not ettik. Dünya âleme mal olmuş, meze soframızdan parçalar sunduk. Sofradakiler: Meyhaneler ve Balık Lokantası bilgileri... Krokiler... Hikayeler... Meyhane Kültürü'nden kısa kısa... Rakı Adabı... Argoda Meyhane Kültürü... Meze Sözlüğü... İstanbul Balık Takvimi Sebze&Meyve Takvimi
(Tanıtım bülteninden)

Bu kitaba video yüklemek ister misiniz?

 

Yorumlar


Bu kitaba ilk yorumu siz yapmak ister misiniz?

Yorumunuzu ekleyin

Bu kategorinin çok satanları


Bu kategorinin ilgi görenleri


Bu kitabı alanlar bunları da aldı