Hamburger Çağı

Tükendi
Hazla değil, hızla yemek... Modern hayatta yemek yemenin ilkesi ve usulü bu: Geçerken, ayaküstü, hızla atıştırılıyor. Daha çok insanı daha fazla ve daha hızlı tıkındırmaya dayalı Fast-food sanayii, gelişmiş ekonomilerin büyük bir sektörü oldu. Fast-food sanayi yemeğin/gıdanın her aşamasına damgasını vuruyor. Temel gıdaların ve hammaddelerin kimyasallarla ıslahından, mutfak işlemlerinin standartlaştırılmasına, servisin numaratör aygıtı misali otomatik bir işleyiş kazanmasına, damakların sun'i tatlandırıcılarla "terbiye"sine, tüketim kültürünün "başarı", "mutluluk" gibi mitolojik mesajları da mideye indirten yemek imajlarına kadar... Böylelikle fast-food, bütün yemek kültürlerini, yerel mutfakları muhasara altına alıyor. ABD ve Avrupa'dan Japonya'ya, Latin Amerika'ya Afrika'ya "global" besin haline gelen hamburger, midelere ve damak zevklerine dönük bu işgalin öncü gücü. Elinizdeki kitap, uluslararası fast-food sanayiinin devi McDonalds'ı odağa alarak, görünüşte ekmek arası soslu köfteden ibaret olan bu büyük gücün hikayesini, ekonomisini, ideolojisini, kültürünü inceliyor. Üretiminden tüketimine.
Kategori İnsan ve Toplum
Cilt Türü Karton Kapak
Basım Tarihi: Aralık 1994
Basım Yeri: İstanbul
Baskı Sayısı 1
Ebat:
Dil: Türkçe
Kâğıt Türü: 3. Hamur
Sayfa Sayısı: 272
ISBN: 9754704503
Christiane Grefe

Kullanıcı Yorumları

Henüz hiç yorum yapılmadı.

Yorum Yap

Yorum yapmak için kullanıcı hesabınızla giriş yapmalısınız!

Giriş yapmak için lütfen tıklayınız.

Yazarın / Kategorinin Kitapları