Tükendi
Düğün-bayram sofralarının vazgeçilmezlerinden günlük yemeklere, tatlılardan tuzlulara, salatalara onlarca yemeğin akıcı, sohbet eder gibi bir üslupla yazıldığı Sofranız Şen Olsun geleneksel yemek kitabı kalıplarının ötesine geçerek, bugün artık "geçmiş" mertebesine erişmiş günlere götürüyor bizleri usul usul. Takuhi Tovmasyan'ın satırları arasında gezinirken, bir yandan onunla, yapmayı ve yemeyi çok sevdiği yemeklerin tarifleri, püf noktaları, alternatif sunumları hakkında hasbıhal ediyor, bir yandan da kulaklarınızda 1920'lerden 1950'lere İstanbul'un, Trakya'nın sesini duyuyorsunuz. Birinci Dünya Savaşı günlerinde Çorlu'dan Der Zor'a, Çatalca'ya, daha sonraki yıllarda ise İstanbul Yedikule'ye göçen Tovmasyan ailesinin hüzünlerine ve sevinçlerine ortak, dahası, sofralarına misafir oluyor, Çorlu'da bir çiftliğin temiz havasını, Yedikule veya Samatya sahillerinde denizin kokusunu çekiyorsunuz içinize.
Kategori |
Anı-Günlük-Mektup Yeme-İçme |
---|---|
Cilt Türü | Karton Kapak |
Basım Tarihi: | Ocak 2005 |
Basım Yeri: | İstanbul |
Baskı Sayısı | 4 |
Ebat: | |
Dil: | Türkçe |
Kâğıt Türü: | 2. Hamur |
Sayfa Sayısı: | 160 |
ISBN: | 9789757265705 |
Yazar hakkında haber bulunamadı.
Takuhi Tovmasyan
Kullanıcı Yorumları
Henüz hiç yorum yapılmadı.