Yemekistan - Şifalı Yemekler Ansiklopedisi

Tükendi
Yemek ve sofra sanatı başlı başına bir hüner ve yetenek işidir. Görünümü güzel ve tadı yerinde bir yemek ustalığınızı ortaya koyar. Kültür bir mirastır ve yemek sanatı kültürün ayrılmaz bir parçasıdır. Yemek sanatı, her toplumun ağız tadına göre biçimlenmiştir. Bununla birlikte her milletin kendine has görgü kuralları, sofra adabı vardır. Türk mutfağı, birbirinden farklı lezzetleriyle dünyanın en zengin ve seçkin mutfaklardan biri kabul edilmektedir.

Anadolu’nun dört bir yanından ninelerimizin, annelerimizin itinayla sofraya koydukları her çeşit yemek, sonraki nesle bırakılan en önemli miraslardandır. Bu mirası yaşatmak için mutfağımızın zengin yönlerini keşfetmeli ve bu zenginliği gençlere aktarmalıyız. Her geçen gün yaygınlaşmakta olan dondurulmuş gıdalar ve hazır yiyecekler, sağlığımız için büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Bu tehlikenin en aza indirilmesi için kalorisi düşük ev yemekleri tercih edilmelidir. Yemek, sadece açlığı bastırmak için ayaküstü tüketimden ibaret değildir. Çünkü bedenimizin uzun yıllar sağlıklı kalabilmesi için doğal gıdalara ihtiyacı vardır ve bunu en iyi şekilde sağlamak yine bizim elimizdedir.

“Yemekistan”da, Anadolu’nun hemen hemen her bölgesinden derlediğimiz yemek tarifleri, mutfakta işinizi kolaylaştıracak pratik bilgileri, Osmanlı mutfağından Sultanlara has yemekleri, Türk mutfağının inceliklerini, baharatlarla ilgili kapsamlı bilgileri ve çeşitli yiyeceklerin kalori değerlerini bulabileceksiniz. Yemek yapmayı hobi olarak görenler için zengin bir mönü sunduğumuz “Yemekistan”ın mutfakta geçireceğiniz her anı daha zevkli hale getireceğine inanıyoruz.

Kategori Yeme-İçme
Cilt Türü Karton Kapak
Basım Tarihi: Ekim 2005
Basım Yeri: İstanbul
Baskı Sayısı 1
Ebat:
Dil: Türkçe
Kâğıt Türü: 2. Hamur
Sayfa Sayısı: 576
ISBN: 9789759129439
Lilay Koradan

Kullanıcı Yorumları

Henüz hiç yorum yapılmadı.

Yorum Yap

Yorum yapmak için kullanıcı hesabınızla giriş yapmalısınız!

Giriş yapmak için lütfen tıklayınız.

Yazarın / Kategorinin Kitapları